Sportivii clubului orădean Gym Mar Strong s-au întors cu trei medalii de la întrecerile Cupei României de box pentru tineret, competiţie care s-a desfăşurat în weekend la Iaşi.

Antrenorul Viorel Crăciunea a deplasat trei pugilişti la competiţia care a reunit 34 de sportivi de la 24 de cluburi din întreaga ţară.

La categoria 60 kg, Orlando Ştiubea l-a întâlnit pe Andrei Toboşaru, de la CSM Bacău, nimeni altul decât vicecampionul european, care şi-a confirmat valoarea încă o dată, impunându-se în faţa orădeanului. Orlando s-a situat pe locul III, intrând în posesia bronzului.

În limitele categoriei 75 kg, Laurenţiu Benea l-a învins în primul meci, la puncte, pe Ionuţ Nicola, de la Jiu Rovinari, pentru ca în semifinale să piardă, tot la puncte, în faţa lui Antonie Stavre, de la Rapid Bucureşti.

În cadrul categoriei 91 kg însă, Mark Ciszer a câştigat prin abandon în repriza a doua, cu Claudiu Pop, de la CSS Sighetul Marmaţiei, pentru ca în finală să-l întâlnească pe triplul campion naţional Ştefan Lătescu, de la CSM Iaşi, component al lotului naţional de tineret. În faţa acestuia însă, orădeanul a pierdut detaşat la puncte.

În ceea ce-i priveşte pe cei trei sportivi orădeni, Orlando Ştiubea (care a cucerit bronzul) este elev în clasa a 11-a B la CSS LPS Bihorul Oradea (diriginte Lavinia Ursuţiu), Laurenţiu Benea a terminat liceul, iar Ciszer Mark este elev în clasa a XI-a a la Colegiul "Traian Vuia" (diriginte Marcela Urs).

"Doresc să mulţumesc sponsorilor Roman Corbuţ şi Florin Petru Moldovan pentru susţinere. În ce îi priveşte pe cei trei sportivi ai noştri, ei s-au întors deja la Satu Mare, unde fac pregătirea, la Centrul Olimpic", a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul Viorel Crăciunea.