Tinerii înotători ai Clubului Crişul Oradea s-au întors cu trei medalii de la întrecerile Campionatului Naţional de Înot pentru cadeţi, 12-13 ani, de la Târgovişte.

Astfel, elevii antrenorilor Cristina Madău şi Ovidiu Tirla au avut evoluţii bune, încununate cu trei clasări pe podium.

Principala performeră a fost Maia Crişan, care, la categoria 12 ani a obţinut locul I şi a devenit campioană naţională la 100 m fluture. De asemenea, ea a mai avut şi alte trei clasări în top 10, la 50 m fluture, 50 m liber şi 100 m liber.

Înotătoarele care au evoluat la ştafeta feminină, la categoria 12 ani, au cucerit argintul în proba de 4x100 mixt, și au devenit, astfel, vicecampioane naţionale. Ele și-au mai trecut în palmares și medalia de bronz în cadrul probei de 4x100 m liber.

În componenţa ştafetei feminine de 12 ani s-au regăsit: Sofia Tirla, Amelia Dan, Olivia Dumitrescu şi Maia Crişan.

În afară de aceste medalii, tinerii înotători de la CS Crişul au obţinut şi alte locuri fruntaşe, precum: Sofia Tirla - locul 5 la 100 m spate (la câteva sutimi de podium) şi alte două clasări în top 10, la 200 m spate şi 50 m liber; Levente Tasyurek la 13 ani - locul 6 la 200 bras; Amelia Dan la 12 ani - locul 7 la 100 m bras.

După cum mai transmit cei doi antrenori, Cristina Madău şi Ovidiu Tirla, alţi patru sportivi au participat la Naţionalele de cadeţi de la Târgovişte şi au obţinut recorduri personale în majoritatea probelor la care au concurat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!