Un bărbat în vârstă de 24 ani a fost arestat preventiv la Judecătoria Salonta pentru tâlhărie calificată, respectiv lovire, după ce, sâmbătă, a intrat în casa unor pensionari din localitatea Sânnicolau Român, pe care i-a bătut şi jefuit, iar apoi, în timp ce fugea de la locul faptei, a lovit cu pumnul o altă femeie. 

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, atacurile au fost sesizate sâmbătă, prin numărul de urgenţă 112. Prima reclamaţie a fost înregistrată seara, la ora 18.13, din partea unei femei în vârstă de 58 ani din localitatea Sânnicolau Român, care s-a plâns că a fost lovită cu pumnul în zona feţei de tânărul despre care ştia că e din Bucureşti şi locuieşte fără forme legale în comună.

Agresorul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Alexandru Vasile, a fost găsit în urma unei operaţiuni la care au participat poliţişti din Cefa, cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale respectiv Serviciul Criminalistic, coordonaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta. 

Atacatorul a fost prins în scurt timp, iar în urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a descoperit că, înainte să o lovească pe femeie, acesta a intrat în curtea unei familii de septuagenari, sub pretextul că le va tăia lemne de foc, i-a bătut cu o bucată de burlan, iar apoi i-a jefuit, luându-le banii şi o bicicletă, prejudiciu recuperat integral de poliţişti. 

Bărbatul a fost reţinut, sâmbătă, pentru 24 de ore, iar duminică a fost prezentat la Judecătoria Salonta unde a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, măsură ce mai poate fi contestată de Vasile la Tribunalul Bihor. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Cefa, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Salonta.