Un orădean şi un cetăţean italian au fost reţinuţi, iar alţi doi orădeni sunt anchetaţi sub control judiciar de procurorii DIICOT Oradea, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă aproximativ 100 grame de haşiş.

Potrivit unor informări transmise de DIICOT şi de Poliţia Bihor, flagrantul s-a petrecut marţi, fiind realizat de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul Antidrog.

"În timpul acţiunii, poliţiştii coordonaţi de un procuror DIICOT, au surprins în flagrant delict trei orădeni, cu vârste cuprinse între 23 şi 46 de ani şi un bărbat de 28 de ani, din Italia, în timp ce încercau să vândă 100 de grame de rezină de cannabis", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor. 

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în aceeaşi zi de poliţişti la locuinţele suspecţilor din Oradea, au fost descoperite şi ridicate aproape un kilogram de rezină de cannabis şi 700 de grame de cannabis, droguri de risc. O parte dintre substanţele găsite erau porţionate şi pregătite pentru a fi oferite spre vânzare.

În urma cercetărilor efectuate, procurorii au stabilit că drogurile proveneau din Italia, fiind aduse de către Vitale Giancarlo, un italian de 28 de ani. Iniţial, acesta a adus în România cannabis pentru consum propriu însă din 2016, a încercat să le distribuie pe raza municipiului Oradea prin intermediul celor trei orădeni.

Potrivit procurorilor, pe 16 mai, italianul a primit printr-o firmă de curierat internaţional, un colet conţinând circa 930 grame de haşiş, expediat din Italia, pe care l-a depozitat apoi la domiciliul unuia dintre ei, Mátyás József, pentru a fi distribuite.

Cei doi, Vitale şi Mátyás, au şi fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ceiilalţi doi orădeni sunt anchetaţi sub control judiciar.