Trei persoane au ajuns la spital, luni dimineaţă, în urma unui accident produs pe drumul comunal din satul Munteni, comuna Bulz.

Din primele informaţii, şoferul unui autoturism a pierdut controlul direcţiei şi a ieşit în decor, plonjând cu maşina în lacul de acumulare.

În autoturism se aflau trei persoane - un bărbat şi două femei - care au reuşit să iasă din apă şi au fost preluate de două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor şi un echipaj al SMURD Bihor, care le-au transportat la la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean.

"Au avut noroc, au reuşit să iasă din apă, au avut şi ajutor din partea unor săteni, care au şi sunat la 112. Toate cele trei persoane au fost aduse la UPU în stare stabilă, acum sunt în curs de investigare, iar din datele pe care le avem au suferit mai multe contuzii.  Una dintre femei, care a stat mai mult sub apă, este în stare un pic mai gravă, a suferit un înec parţial, adică a aspirat apă. Dar e conştientă, a respirat tot timpul", a declarat şeful SMURD-UPU Bihor, dr.Hadrian Borcea.

UPDATE. După investigaţiile medicale efectuate în Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului judeţean, în spital a rămas doar victima care a aspirat apă. "Este o tânără de 19 ani, care rămâne internată pentru supraveghere. Celelalte două persoane au fost externate. Au suferit doar contuzii", a declarat şeful SMURD-UPU Bihor, dr. Hadrian Borcea.

În urma cercetările efectuate la faţa locului de poliţişti, vina pentru producerea accidentului o poartă şoferul maşinii, un clujean în vârstă de 29 ani, care nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum. "Într-o curbă periculoasă spre dreapta, pe un carosabil umed și acoperit cu frunze, acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoturismul a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 40 de ani, din localitatea Bratca", a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.
În urma impactului, primul autoturism a fost proiectat în albia barajului Munteni iar şoferul şi cele două pasagere ale sale, o tânără de 19 ani și o femeie de 41 de ani, ambele din comuna Poieni, județul Cluj, au ajuns la spital.