Trei puşti de vânătoare cu lunetă, două pistoale, unul cu bile de cauciuc, iar celălalt cu gaz, ambele neletale, plus muniţia aferentă, dar şi o sumă de bani au fost furate vineri seară din apartamentul notarului orădean Florin Pană, situat la etajul opt al unui bloc din cartierul Nufărul.

Potrivit unor surse ale BIHOREANUL, hoţii au acţionat între orele 21 şi 23, când acesta era plecat de acasă, şi au intrat în locuinţă pe geamul de la baie, coborând pe o frânghie de pe acoperişul clădirii. Conform aceloraşi surse, dulapul în care se aflau armele şi banii nu a fost forţat, fiind deschis cu cheile pe care hoţi, neidentificaţi încă, le-au găsit în apartament. Aceleaşi surse nu exclud ca hoţii să aibă legătură cu gruparea din care fac parte şi cele cinci persoane mascate care, duminică seara, au agresat un orădean în faţa unui complex comercial din oraş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat pentru BIHOREANUL că poliţiştii au început deja cercetările şi acţionează cu efective sporite, pentru identificarea autorilor şi recuperarea cât mai rapidă a armelor.

„Din primele cercetări, toate cele cinci arme se aflau într-un dulap metalic, alături de sumele de bani şi muniţia sustrase. Dulapul a fost deschis cu cheia pe care proprietarul o păstra în aceeaşi încăpere. Ancheta se efectuează de către o echipă de cercetare complexă. Există deja un cerc de suspecţi, însă deocamdată nu au fost identificaţi autorii. Armele au fost date în urmărire, inclusiv în judeţele limitrofe din Ungaria, s-au dispus filtre în tot judeţul şi se acţionează cu efective sporite, pentru identificarea autorilor şi recuperarea cât mai rapidă a armelor", a declarat Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, hoţii au răvăşit apartamentul păgubitului.

Pe lângă cercetările şi investigaţiile făcute pentru identificare autorilor, poliţiştii fac verificări şi cu privire la modul în care proprietarul apartamentului a respectat regimul armelor şi muniţiilor.

Dinu a adăugat că notarul a fost cel care a anunţat Poliţia despre faptul că apartamentul a fost spart.