Un tânăr în vârstă de 18 ani din Aleşd şi doi fraţi de 17, respectiv 18 ani, din Tinăud au fost arestaţi preventiv la sfârşitul săptămânii trecute, după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au jefuit doi bărbaţi de bani şi telefonul mobil.

Potrivit unei informări transmise, joi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, jaful s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2. În timp ce se aflau pe o stradă din localitatea Tinăud, cei trei au folosit spray cu efect lacrimogen şi ar fi agresat un bărbat de 40 de ani, din comuna Cordăreni, judeţul Botoşani şi un altul de 49 de ani, din municipiul Oradea, pe care i-ar fi deposedat de un telefon mobil, 1.060 de lei şi 590 de euro.

"Poliţiştii aleşdani au recuperat integral prejudiciul de la cei trei tineri, care au fost depistaţi imediat după comiterea faptei", a transmis comisarul Alina Dinu.

În urma agresiunii, victimele tâlharilor au ajuns la spital şi, potrivit medicilor legişti, au suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 20 şi 25 de zile de îngrijiri medicale.

Sâmbătă, 22 decembrie, cei trei tineri - Sorin Varga respectiv Cătălin şi Marinel Ştiop - au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd și judecătorului de drepturi şi libertăţi. Magistratul a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile, sub acuza de tâlhărie calificată, pedepsită cu închisoare între 3 şi 10 ani de închisoare.

Măsura nu este definitivă, întrucât tinerii au contestat-o imediat, verdictul final urmând să se pronunţe la Tribunalul Bihor.

"Poliţiştii din Aleşd continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor trei tineri", se mai precizează în comunicatul Poliţiei.