Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, miercuri, reţinerea a trei persoane acuzate că, marţi seară, au atacat o orădeancă pe o alee din spatele Oficiului Poştal de pe Bulevardul Dacia.

"Marţi, 5 iulie, Poliţia Bihor a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 că, în jurul orei 23.20, în timp ce o orădeancă de 49 de ani se deplasa pe o alee neiluminată din municipiu a fost acostată de trei persoane necunoscute, care, prin violenţă, au deposedat-o de lănţişorul din aur pe care îl purta la gât, în valoare de aproximativ 800 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma cercetărilor întreprinse, agenţii de siguranţă publică şi patrulare din cadrul Poliţiei Oradea i-au prins în mai puţin de o jumătate de oră autorii tâlhăriei. Între timp, aceştia au şi vândut la o casă de amanet lanţul de aur furat şi aveau asupra lor banii încasaţi, 280 lei.

"Victima şi-a recuperat lanţul de la casa de amanet iar cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bihor", a spus inspectorul principal Alina Dinu.

Radu Roştaş, 34 ani, Sever Roştaş 20 ani, ambii din Oradea respectiv Gigel Bădică, 36 ani din comuna Ciobanu, judeţul Constanţa, urmează a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie.

"Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din Poliţiei Oradea", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.