Doi bărbaţi din Lăzăreni, Ioan Covaci, 20 ani, şi Gavril Hendre, 37 ani, au ajuns în Arestul Poliţiei Bihor după ce, duminică, au tâlhărit trei orădence în cartierul Nufărul, smulgându-le poşetele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisar Alina Dinu, toate cele trei tâlhării au fost comise în intervalul orar 12.05 - 12.30 de tânărul de 20 ani, consăteanul său fiind complice la două dintre atacuri.

“În toate cazurile, au fost furate poşete în care părţile vătămate aveau bani, acte, telefoane mobile, bonuri valorice, paguba totală fiind în jur de 750 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor

Tâlharii au fost prinşi la scurt timp de la comiterea faptelor de polițiștii de ordine și siguranță publică orădeni, care au reuşit totodată să recupereze aproximativ 85 % din prejudiciul cauzat.

În aceeaşi zi, cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore de polițiștii Biroului de de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei, iar luni au fost prezentați Parchetului și Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Propunere a fost admisă de instanţă, Ioan Covaci fiind arestat pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce pe numele lui Hendre a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile.

Încheierea Judecătoriei Oradea nu este definitivă, cei doi având posibilitatea să o conteste la Tribunalul Bihor.