Trei tineri din Oradea au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 zile şi sunt anchetaţi pentru tâlhărie calificată, după ce au intrat peste un alt tânăr în locuinţă, i-au smuls de la gât un lanţ de aur, i-au scos inelul de pe deget şi i-au luat telefonul mobil.

Incidentul s-a produs duminică, la prânz, după cum se arată într-un comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Victima, un tânăr de 21 de ani, din comuna Târgșoru Vechi din județul Prahova, se afla într-o locuință din Oradea, când cei trei tineri, cu care se cunoştea, i-au bătut la uşă. Când le-a deschis, atacatorii l-au împins, i-au luat un lanţ şi un inel din aur, respectiv telefonul mobil, iar apoi au fugit, îmbrâncind-o şi pe prietena victimei, o tânără de 19 ani, care a încercat să-i oprească.

"În urma agresiunii, tânărul de 21 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 1 și 2 zile de îngrijiri medicale", se precizează în informarea Poliţiei Bihor. 

Poliţiştii i-au găsit pe atacatori. Este vorba despre Szabo Vasile, Covaci Samuel şi Peştean Rareş Bogdan, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar luni au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. 

"Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorului și a emis pe numele fiecăruia dintre cei trei câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată în comunicat. Măsura mai poate fi contestată de suspecți la Tribunalul Bihor.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Din paguba provocată de tâlhari, poliţiştii au reuşit să recupereze până în prezent doar telefonul mobil.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!