Tinerii orădeni adună laude și în alte județe, devenind studenți de top. La două facultăți ale universităților din Cluj-Napoca, șefii de promoție din această vară sunt orădeni care au ales să urmeze studiile universitare în județul vecin.

Beatrice Făgărășanu este șefa de promoție a specializării Statistică și previziune economică, din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB. Tânăra, absolventă a Colegiului Emanuil Gojdu din Oradea, spune că „fundația” clădită în liceu a ajutat-o să fie și o studentă de top.

„Fiind absolventă de Gojdu, clasă mate-info bilingv, am fost și olimpică în liceu, dar nu pot spune că a fost ușor în facultate. În plus, a fost stresant, pentru că sunt și perfecționistă și m-am stresat pentru învățat chiar și când nu era cazul. După cum am menționat și în discursul meu, am înțeles că perfecțiunea este o mască, o iluzie toxică și am învățat să mă accept așa cum sunt, apreciind fiecare pas al călătoriei mele, nu doar destinația finală”, a declarat Beatrice pentru BIHOREANUL.

Tânăra va urma un masterat în Econometrie și statistică aplicată, tot la UBB, și, firește, își dorește să profeseze în domeniu.

La aceeași facultate, dar la specializarea Informatică Economică, șef de promoție este un alt orădean, Davide Mario Ricardo Bara, care a absolvit liceul la Colegiul Economic „Partenie Cosma”. Și el spune că pregătirea din timpul liceului i-a fost de mare folos pentru a termina facultatea pe primul loc.

„Având o formare în domeniul economic nu a fost foarte dificil să înțeleg informațiile prezentate la contabilitate, finanțe sau marketing. Materiile de programare mi-au pus probleme la început, însă prin consecvență și determinare am reușit să înțeleg toate conceptele, iar rezultatele dorite nu au întârziat să apară, în final reușind să obțin titlul de șef de promoție”, a spus Davide.

Va continua să studieze tot la FSEGA, urmând să aplice la programul de masterat Business Modeling and Distributed Computing (Modelarea Afacerilor și Calculul Distribuit). „În timpul facultății am căutat să pun pe primul loc studiile, motiv pentru care nu m-am angajat. La master îmi doresc să îmi găsesc un loc de muncă, pentru a face tranziția de la mediul academic la piața muncii”, a precizat tânărul.

Cel de-al treilea orădean aplaudat furtunos la absolvirea facultății este Sergiu Ștefan Ciontea, șef de promoție la specializarea Agricultură din cadrul Facultății de Agricultură, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Fost absolvent al Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea, vrea să devină cadru didactic universitar, motiv pentru care va urma un masterat tot la Cluj și tot în Agricultură.

„Să fiu șef de promoție a fost o onoare pentru mine, deoarece a venit ca o încununare a plăcerii de a studia și a mă dezvolta în cei 4 ani de zile în domeniul de suflet. Chiar dacă drumul nu a fost întotdeauna simplu, am încercat să rămân perseverent și să continui să mă autodepășesc”, a spus Sergiu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!