Trei tineri bihoreni au fost reținuți de polițiști și mai apoi arestați, după ce au fost prinși că au furat peste 1.100 de litri de soluție pentru ierbicidat, în valoare de peste 660.000 de lei!

Hoții au vârste de 34, 32 și 14 ani și sunt toți din comuna Petreu, ei fiind reținuți joi pentru furt calificat, după cum arată un comunicat transmis vineri de purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța.

„Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 22 spre 23 februarie a.c., cei trei, având fețele acoperite, ar fi pătruns, prin efracție, în sediul unei societăți comerciale din localitatea Cauaceu, județul Bihor și ar fi sustras, din depozitul societății, 1.135 de litri de produse pentru ierbicidat, ambalate în flacoane de 1 litru sau 5 litri, cauzând astfel un prejudiciu în valoare totală de 663.116,46 lei”, se arată în comunicat.

Pentru a-i dovedi, între altele, polițiștii au făcut nu mai puțin de 10 percheziții domiciliare și trei percheziții informatice, „care au condus la identificarea și reținerea persoanelor cercetate”.

Vineri, polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Biharia i-au prezentat pe cei trei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul a cerut instanței arestarea lor.

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”, arată informarea.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, cei trei se numesc Balas Otto, Orosz Zsolt Sandor și Orosz Adrian Bela și vor sta după gratii până pe 11 mai inclusiv.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în 48 de ore de la pronunțare.

Polițiștii continuă ancheta inclusiv „pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului”.

Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Unității Teritoriale de Analiză a Informației Oradea, mai precizează comunicatul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!