Trei tineri cu vârste de 26, 33 și 30 de ani au fost reținuți într-o singură zi de polițiștii din Bihor, după ce a fost prinși în „ofsaid” în trafic. Unul conducea drogat, dar cu permisul suspendat, cel de-al doilea era și el sub influența substanțelor interzise, iar al treilea a condus o mașină fără permis, cu numere false.

Informațiile apar detaliate în mai multe comunicate de presă transmise duminică de Poliția Bihor.

Pericole pe șosele

Tânărul de 26 de ani, un orădean, a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor sâmbătă, 9 martie.

„În jurul orei 15.30, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, acesta a fost depistat în trafic, de polițiștii Biroului Rutier Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, în urma testării preliminare a bărbatului de 26 de ani cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, arată comunicatul.

Tot sâmbătă a fost reținut și un orădean de 33 de ani, după ce la ora 07.40 a fost oprit de polițiști pe strada Matei Corvin, iar aparatul drug-test a indicat pozitiv și în cazul său.

Un tânăr de 30 de ani din din comuna Teasc, județul Dolj a ajuns după gratii pentru alte motive: „La data de 9 martie a.c., în jurul orei 14.40, pe D.N.19/B, în localitatea Chiribiș, județul Bihor, acesta a fost depistat în trafic, de polițiștii Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, care avea aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare care fusese atribuit unui alt vehicul. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul de 30 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”.

Tuturor li s-au prelevat probe pentru stabilirea substanțelor consumate, iar în toate cele trei cazuri polițiștii continuă ancheta sub supravegherea unor procurori de la parchetele de pe lângă Judecătoria Oradea, respectiv Marghita.

„Ploaie” cu dosare penale și amenzi

Cei trei tineri trimiși provizoriu după gratii nu sunt singurii care s-au ales cu dosare penale pentru că au urcat băuți sau drogați la volan.

În total, în cadrul unei ample acțiuni, desfășurate în sistem integrat în acest sfârșt de săptămână, polițiștii au constatat 22 de infracțiuni, dintre care 17 la regimul circulației rutiere și cinci infracțiuni de altă natură.

Între altele, în Bihor au fost 8 filtre. În acțiuni au fost implicați 504 polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 107 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În total, aceștia au aplicat 368 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 190.330 de lei.

Din total, 229 de amenzi au fost pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, dintre care 126 au fost pentru viteză.

Totodată, au fost reţinute 39 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

În total, au fost legitimate 1.126 persoane și au fost efectuate 965 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!