Comisarul șef Marcel Ghirosa, fostul șef al Biroului Drumuri Naționale din Poliția Rutieră Bihor, trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de 4 ani, primind şi interdicţia de a profesa ca ofiţer de poliţie pentru o perioadă de 5 ani.

Soluţia a fost pronunţată de Tribunalul Bihor, care a mai dispus ca, în perioada de încercare, Ghirosa să frecventeze un program de reintegrare socială, derulat de către serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci sau al Primăriei Oradea, pe o perioadă de 60 de zile.

Verdictul final urmează să fie pronunţat, însă, la Curtea de Apel Oradea, unde Ghirosa a atacat soluţia.

Polițistul rutier Marcel Ghirosa, între timp trecut în rezervă prin pensionare, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pe 20 ianuarie. Ofiţerului i se impută că, în calitate de şef delegat la conducerea Biroului Drumuri Naţionale, a pretins şi primit 600 lei de la un şofer anchetat pentru un accident rutier cu victime.

În schimbul banilor, ofițerul a restituit permisul de conducere ridicat în urma producerii evenimentului rutier şi a promis “soluționarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulație inclusiv pentru a propune o soluție de clasare a cauzei”, după cum au specificat procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Pentru ce avea nevoie Ghirosa de bani și cum a încercat să-l “strângă” cu ușa pe șofer ca să-l facă să deschidă portofelul, citiți în articolul: Şpagă cu repetiţie: Poliţistul rutier Marcel Ghirosa i-a minţit pe procurori şi a plâns în faţa judecătorilor