Tribunalul Bihor s-a pronunţat, vineri, în cazul propunerii de eliberare condiţionată a doctorului Ovidiu Pleşa, de la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor, încarcerat vara trecută după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de detenţie pentru 235 de fapte de luare de mită.

Pe 7 august, Judecătoria Oradea a admis propunerea formulată de Comisia din cadrul Penitenciarului Oradea pentru eliberarea condiţionată a lui Pleşa, propunere justificată prin conduita bună a medicului. Acesta a muncit în timpul detenţiei, astfel că, ținând cont de zilele lucrate, și-a ispășit fracţia de două treimi din pedeapsă, obligatorie pentru a fi eliberat condiţionat.

Hotărârea instanţei nu era, însă, definitivă, iar procurorii DNA au şi contestat-o, pe considerentul că faptele pe care le-a comis sunt grave, iar timpul care a trecut de la încarcerare „nu a fost suficient pentru ca pedeapsa să îşi atingă scopul propus, acela de reeducare”, după cum a explicat, pentru BIHOREANUL, procurorul şef al DNA Oradea, Felicia Popovici.

Verdictul final a fost pronunţat, vineri, de Tribunalul Bihor, care a stabilit că procurorii DNA au dreptate. Astfel, instanţa a desfiinţat sentinţa Judecătoriei şi a respins propunerea Comisiei din Penitenciarul Oradea, fixând un termen de 3 luni după împlinirea căruia cererea va putea fi reînnoită.

Decizia Tribunalului Bihor este definitivă.