Patru dintre cele opt persoane din anturajul clanului Neguș reţinute, joi, pentru o perioadă de 24 de ore de procurorii DIICOT Oradea pentru constituire de grup criminal organizat, trafic de droguri de risc, droguri de mare risc şi etnobotanice au fost prezentate, joi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor.

Este vorba despre interlopul Alexandru Kopar (foto dreapta), concubina lui, Kereszturi Erzsebet, Alexandru Varga şi David Berger (foto stânga), care în finalul dezbaterilor întinse pe mai bine de 3 ore au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Soluţia Tribunalului Bihor poate fi atacată, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Celelalte patru persoane reţinute în aceeaşi cauză au fost eliberate după expirarea ordonanţei de reţinere.

În total, în acest dosar, procurorii DIICOT Oradea au declanşat cercetări cu privire la 13 persoane acuzate că fac parte dintr-o reţea profilată în procurarea și distribuirea droguri.

„În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016-2017, suspecţii au efectuat fără drept, în mod repetat, în realizarea aceleiaşi rezoluţii, operaţiuni (procurare, transport, stocare-depozitare, punere în vânzare, livrare) cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  sau au procurat, au transportat, au deţinut, au oferit, au pus în vânzare şi au vândut droguri de risc şi droguri de mare risc, pe raza municipiului Oradea”, se arată în informarea procurorilor.

Totodată, procurorii au identificat deja 70 de consumatori de stupefiante care se aprovizionau cu droguri de la reţeaua lui Kopar, audiaţi şi ei, pe rând,în cauză.