Tribunalul Bihor a analizat, joi după-amiază, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA Oradea pe numele comisarului șef Marcel Ghirosa, șef Birou cu delegare în cadrul Poliției Rutiere Bihor.

Ofițerul a fost inculpat pentru luare de mită în formă continuată după ce ar fi cerut și primit mită ca să restituie un permis de circulaţie şi să muşamalizeze ancheta în cazul unui accident cu victime.

În urma dezbaterilor întinse până după ora 21, judecătorul de drepturi și libertăți a decis în final să respingă propunerea DNA, dispunând în loc o măsură mai blândă, cea a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Încheierea Tribunalului Bihor nu este definitivă, ofițerul și procurorii DNA având posibilitatea să o conteste la Curtea de Apel Oradea.

Marcel Ghirosa a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, în urma unei acțiuni de flagrant realizată de ofițerii DGA Bihor sub coordonarea procurorilor DNA Oradea chiar în sediul Serviciului Poliției Rutiere Bihor din Centrul Civic.

Ofițerul a fost ridicat din propriul birou după ce a luat 400 lei, restul din cei 600 lei pe care i-a cerut, potrivit unui comunicat al procurorilor DNA.