Tribunalul Cluj a admis, joi, solicitarea făcută de apărătorii fostului adjunct al Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Încheierea judecătorească nu este, însă, definitivă. Ea a şi fost atacată de procurorii DNA prin contestaţie şi, ca urmare, verdictul final urmează să fie dat de magistraţii Curţii de Apel Cluj. Până atunci, Brîndaş va rămâne în arest.

"După 7 luni de zile de arest preventiv, mi se pare o soluţie normală. E vorba despre o persoană care în mod cert nu prezintă pericol pentru ordinea publică dacă e lăsată în libertate", a declarat BIHOREANULUI avocatul Răzvan Doseanu, unul dintre apărătorii poliţistului.

Părerea e susţinută şi de avocatul Alexandru Lele, şi el apărător al poliţistului, care speră, totodată, ca cercetarea judecătorească să lămurească şi faptul că acuzaţiile de corupţie aduse de procurorii DNA nu sunt întemeiate. "Au fost audiaţi mai mulţi martori, plus denunţătorul, şi toate declaraţiile conduc spre concluzia că în acest caz nu e vorba de fapte de corupţie, ci de altă natură", a mai spus Lele.

Decizia Tribunalului Cluj vine după o lungă perioadă în care judecătorii au refuzat constant toate solicitările făcute de avocaţii comisarului şef Ioan Brîndaş de eliberare din arest.

O singură data, în februarie, magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis solicitarea ca poliţistul să fie judecat în arest la domiciliu, solicitare care, însă, a fost respinsă în final de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comisarul şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea în decembrie anul trecut, pentru luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii.