Primăria îşi majorează gradul de ocupare a parcării supraterane din strada Tribunalului prin desfiinţarea parcărilor din centrul oraşului. Societatea Drumuri Orăşeşti a lărgit, la cerea municipalităţii, trotuarul din strada Dunării cu 1,8 metri pe un tronson de 120 metri.

Extinderea trotuarului şi a alveolei de spaţiu verde din mijlocul străzii s-a făcut, însă, cu desfiinţarea a circa 30 de locuri de parcare extrem de utile, din vecinătatea Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, Serviciului Paşapoarte şi Casei Judeţene de Pensii. Dacă nu vor să fie amendaţi, şoferii vor trebui să îşi mute pe viitor maşinile în parcarea supraetajată situată la distanţă de câteva minute.

„Parcările au fost desfiinţate în ideea de a oferi cât mai mult spaţiu pietonilor. Nu putem ţine în centrul istoric al oraşului parcări la sol în condiţiile în care avem în vecinătate o parcare supraterană", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Extinderea trotuarului şi spaţiului verde din strada Dunării a fost făcută în baza contractului de lucrări curente, reparaţii şi întreţinere pe malul drept al Crişului Repede.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în paralel cu aceste lucrări constructorii contractaţi de RDS&RCS desfăşoară în zonă lucrări de introducere a canalizaţiei tehnice în vederea relocării cablurilor de pe faţadele clădirilor din zona centrală. Lucrările vor trebui finalizate cel târziu săptămâna viitoare.