Trotuarul care leagă Crişul Supermarket de pietonalul străzii Republicii va fi extins cu o bandă, pentru a face loc teraselor, pietonilor şi bicicliştilor. În plus, acesta va fi pietruit cu porfir.

Consiliul Local va fi chemat să aprobe miercuri, în prima şedinţă de lucru, studiul de fezabilitate pentru obiectul de investiţie "Amenajare trotuar strada Republicii, tronson între strada Dunărea şi Braşovului".

"Lucrarea va fi executată în toamnă. Aceasta presupune reabilitarea integrală a trotuarului, pavarea cu porfir şi lărgirea lui cu o bandă, inclusiv pe amplasamentul actualei staţii de taxi, pentru a se putea circula cu bicicleta, pietonal şi să se extindă terasele", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate, investiţia se va ridica la 706.000 euro, iar lucrările vor avea un termen de finalizare de trei luni.

Extinderea trotuarului va presupune, printre altele, montarea de pavaje naturale pe o suprafaţă de peste 2.000 metri pătraţi, amenajarea a 270 metri de canalizare pluvială şi înlocuirea a şase stâlpi de iluminat ornamentali.

Potrivit primarului, lucrările vor fi demarate după modernizarea piaţetei din faţa Crişul Supermarket, programată pentru sfârşitul lunii august, şi sunt gândite să dea zonei un aspect unitar mult mai prietenos cu pietonii.

Tot în şedinţa de miercuri, aleşii orădenilor vor fi chemaţi să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de modernizare a trei drumuri interioare din cartierul Europa.

Potrivit documentaţiilor de avizare, modernizarea celor 2,5 kilometri de drum de pe străzile Ştefan Odobleja, George Emil Palade şi Gabor Jozsev va costa circa 700.000 euro.

Termenul de predare în cazul primelor două lucrări va fi de două luni, iar strada Gabor Jozsef va trebui finalizată în termen de o lună.