Trupul cântăreţului Strugurel de la Oradea a fost repatriat miercuri după-amiază din Olanda și a fost depus la capela mortuară a cimitirului din Băile Felix.

Familia a amenajat în cimitir un cort cu o capacitate de peste 300 de locuri pentru cei care vor dori să îl omagieze la serile de priveghi care vor avea loc miercuri şi joi începând cu ora 20.

La slujba de înmormântare, programată pentru vineri de la ora 12, sunt aşteptate peste o mie de persoane.

"Ne aşteptăm să fie multă lume. Ne-au sunat lăutari din toată ţara să spună că vor veni să îşi ia rămas bun. Strugurel a fost iubit de toată lumea", a declarat pentru BIHOREANUL, Alexandru Stan, cunoscut ca Fănică, fratele artistului.

De altfel, pentru miercuri seară şi-a anunţat prezenţa la Sânmartin și manelistul Adrian Copilul Minune, care, împreună cu alţi prieteni ai lăutarului, va rămâne în Băile Felix până după funeralii.

Slujba de înmormântare va fi înregistrată de o echipă a televiziunii Hora TV specializată în muzică populară şi lăutărească.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbei funerare, circulaţia prin localitate va fi dirijată de echipaje de Poliţie.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, lăutarul Strugurel de la Oradea, pe numele său Stelian Burcă, a încetat din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Olanda, la doar 65 de ani.