Nu vă mai bateţi capul să traversaţi strada după ce v-aţi parcat maşina în parcarea supraetajată din faţa Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu pentru a ajunge la piaţa Rogerius!

Municipalitatea a dat vineri în funcţiune tunelul care leagă cele două construcţii pe sub liniile de travami. "Pasajul a fost dat în funcţiune, dar lifturile vor fi pornite cel mai probabil săptămâna viitoare", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Fast-food la etaj

Înainte de darea în folosinţă, pasajul a fost zugrăvit în alb, salubrizat şi dotat cu camere de luat vederi pentru evitarea vandalizărilor sau altor incidente nedorite.

Tunelul începe în demisolul parcării, unde şoferii care şi-au lăsat maşina la nivelul superior pot ajunge prin casa scărilor, şi iese în zona sectorului de flori de la parterul pieţei.

Aici, vizitatorii pot ajunge cu liftul sau prin casa scărilor la primul nivel la care funcţionează de săptămâna trecută un fast-food, sau mai sus, la terasa în aer liber.

Tunel la apă

Lung de circa 26 de metri şi lat de 4 metri, pasajul de sub strada Corneliu Coposu a fost amenajat din profile prefabricate în formă de "U". Umezeala care a reuşit să pătrundă între îmbinările elemenţilor de beton a îngălbenit deja pe alocuri zugrăveala albă.

Dată fiind existenţa unor izvoare subterane în zonă, constructorii au fost nevoiţi să lucreze o bună perioadă cu pompe care evacuau apa din şanţ. De altfel, înainte de finalizare pasajul a trebuit vidanjat pentru că era plin de apă.

Parcarea supraetajată de la Piaţa Rogerius a fost amenajată de firma Construcţii Bihor pentru suma de 14,3 milioane lei. Investiţia a fost derulată de Administraţia Domeniului Public şi predată ulterior municipalităţii spre administrare.

Locurile de parcare vor putea fi folosite de şoferi cu titlu gratuit până pe 1 martie.