Începând din luna iunie orădenii, vor putea ajunge din Piaţa Bucureşti în strada Ecaterina Teodoroiu fără să mai fie nevoiţi să se aventureze pe pasarela de fier de peste liniile ferate. Municipalitatea orădeană a dat prin încredinţare directă firmei orădene Abed Nego lucrarea de prelungire cu circa 40 de metri a actualului tunel de la gară.

"Lucrările au început în noiembrie anul trecut cu dezafectarea liniilor ferate şi au continuat cu consolidarea peretelui dinspre strada Ecaterina Teodoroiu. În prezent se lucrează la pasajul efectiv şi au fost aduşi elemenţii de prefabricate pentru viitorul tunel", a declarat pentru BIHOREANUL Mircea Ghitea, directorul tehnic al Primăriei.

Investiţia în valoare de 4,1 milioane lei este suportată din bugetul local, iar lucrările vor trebui finalizate în cursului lunii iunie. Ulterior municipalitatea vrea să reamenajeze zona din faţa Gării centrale cu spaţii verzi şi locuri de parcare pentru taxi şi mijloacele de transport în comun, pentru a da un aspect civilizat uneia dintre cele mai importante porţi de intrare în oraş.