A rezistat doar două zile. Tunelul care leagă pe sub linia ferată cartierul Oncea de strada Ştefan cel Mare, inaugurat miercurea trecută, a fost vandalizat la doar două zile după inaugurare. Autori necunoscuţi au mâzgălit pereţii abia vopsiţi ai pasajului cu mesaje scrise cu spray de culoare roşie.

Privirea trecătorilor care folosesc trecerea pe sub linia ferată este agresată de înscrisuri de genul "Din iulie, pentru totdeauna! 03 07. 2016,", "28. 02. 2014", "Nya", "25 sept. şi o sticlă de Cotnari", unele însoţite de inimioare.

Potrivit viceprimarului Florin Birta, trecerea subterană va fi revopsită pe banii municipalităţii. "Pasajul va fi revopsit pe cheltuiala bugetului local. Lucrările vor fi făcute însă doar după ce vom monta aici camere de luat vederi, conectate la dispeceratul de la Poliţie, pentru a identifica vandalii. Altfel, n-am rezolvat nimic, pentru că pot fi mâzgălite oricând la loc", a spus viceprimarul Birta.

Investiţie de 1,3 milioane lei lucrările de amenajare a pasajului din strada Ştefan cel Mare au fost executate de firma Abed Nego. Pasajul, cu o lungime de 48 metri şi o lăţime de 3 metri a fost finalizat cu patru luni înaintea termenului de predare.