Locuitorii din cartierul Oncea nu vor mai fi nevoiţi să îşi rişte viaţa peste liniile ferate pentru a ajunge în Bulevardul Ştefan cel Mare. Tunelul pe sub linia ferată a fost dat miercuri în folosinţă în mod oficial.

"În zilele următoare vom monta şi camere de luat vederi care vor fi legate la dispeceratul Poliţiei, pentru a descuraja vandalizările. Cu doar câteva zile înainte de deschiderea oficială a tunelului, corpurile de iluminat au fost distruse şi pe pereţi s-a scris cu spray negru", a declarat, miercuri, viceprimarul Florin Birta, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la faţa locului.

Potrivit acestuia, pasajul a fost dotat cu iluminat public cu senzor de mişcare, pentru a economisi consumul de energie electrică pe timpul nopţii, când pasajul este mai puţin folosit.

"În zilele următoare vom discuta cu OTL să înfiinţeze o staţie de autobuz în Bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul tunelului, pentru a veni în întâmpinarea orădenilor care locuiesc în zona străzii Secarei. Aceştia nu vor mai fi nevoiţi să ocolească prin strada Ion Bogdan, unde este cea mai apropiată staţie de autobuz", a declarat Birta.

Construcţia tunelului a demarat la sfârşitul lunii iunie cu un termen de predare de nouă luni, ceea ce înseamnă că a fost finalizat cu patru luni mai reprede decât termenul limită din contract.

Lucrările de construire a pasajului au fost câştigate prin licitaţie de Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 1,3 milioane lei, fără TVA.

Tunelul, cu o lungime de 48 metri şi o lăţime de 3 metri, este construit dintr-un cadrul prefabricat cu înălţimea de 2,4 metri şi lăţimea de 3 metri.