Aveam un coleg la uzină care zilnic fura câte ceva. Ba un rulment, ba nişte electrozi de sudură, orice. Când nu găsea nimic de şmanglit, se mulţumea cu nişte şuruburi. Mi-a spus că dacă nu fură ceva într-o zi, face febră. L-a văzut careva pe domnul Sanyi Kiss în activitatea lui de două decenii la Consiliul Judeţean făcând măcar o dată febră?

Acum, că DNA-ul a intrat cu cizmele într-o cloacă cunoscută de toţi, dar nederanjată de nimeni, putem vedea dimensiunile jafului. Alături de tunul cu terenurile din Luceafărul, nici megaţeapa Keviep cu groapa de gunoi nu este de lepădat. Asta pentru că acest contract, scandalos de nefavorabil pentru municipalitate, este făcut pe 20 de ani şi chiar în momentul de faţă orădenii plătesc o grămadă de bani în plus.

Ca orice hoţi care se respectă, cei care au ticluit afacerea au încercat să şteargă urmele, altfel nu se explică de ce originalul contractului a fost pierdut. Preţul depozitării a crescut de patru ori, iar orice pet colectat de orădenii de bună credinţă nu face decât să umfle conturile grase ale patronilor, pentru că ei le primesc gratis şi le vând pe bani buni.

Se spune în comunicatul DNA că suspecţii şi-au exercitat influenţa pentru a pune pe picioare astfel de afaceri scandaloase. Păi, hai să vedem asupra cui s-a exercitat această influenţă, că doar nimeni nu lucrează pe gratis în ţara asta? Iar dacă alde Keviep a câştigat în mod fraudulos acest contract ar trebui ca acesta să fie anulat, şi nicidecum să ne trezim că "băieţii deştepţi" ai lui Kiss vor să se ocupe, azi-mâine, şi de salubrizarea oraşului.

Citiţi pe această temă şi articolul "Şpăgile lui Kiss: De ce l-a luat DNA în vizor pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean"