An de an, un nou scandal cu diplome false zgâlţâie Universitatea din Oradea. În cel mai recent, instituţia ar putea părea o victimă, dar nu prea este. Procurorii DNA au arătat săptămâna trecută că directorul ADP Sector 4, bucureşteanul Marian Goleac, a absolvit la Oradea două facultăţi folosindu-se de o diplomă falsă de Bacalaureat.  Deşi are doar studii gimnaziale, bărbatul a reuşit să se licenţieze în Electronică şi în Ştiinţe Economice.

Bihorel a aflat că Goleac este în atenţia procurorilor încă din anul 2000, când un articol din ziarul "Adevărul" dezvăluia că este un farsor, iar rectorul de-atunci, Cornel Antal, l-a reclamat Parchetului Oradea, care însă a decis, cum altfel, neînceperea urmăririi penale.

În schimb, o anchetă a procurorilor bucureşteni, declanşată în urma unei alte plângeri, a scos la iveală că Goleac a plătit 1.800 mărci germane pe diploma de Bac şi că a absolvit Universitatea cu media generală 9,50, deşi nu există niciun înscris care să-i demonstreze istoricul de student!

Cum s-a putut o asemenea "peformanţă", numai el şi profesorii lui de-atunci ar mai putea lămuri. Cert este că acum e trimis în judecată pentru înşelăciune, iar Universitatea a cerut judecătorilor să-i anuleze diplomele.

Desigur, nimeni nu-şi pune problema să-i caute pe complicii locali. Doar n-o să mai învârtă acuma în rahat...