"Elementele de identificare"

Cercetat de Comisia de disciplină a Consiliului Judeţean la finele anului trecut, pentru că, "prin neglijenţă în serviciu", a acoperit bătăile aplicate de angajaţi minorilor din Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea, nesesizând Parchetul şi neîndepărtându-i de la locul de muncă în alte aşezăminte până la încheierea anchetei penale, şeful DGASPC Bihor, Călin Puia, a fost sancţionat la ultima reuniune a CJ, pe 22 ianuarie, printr-o penalizare salarială de 20% pe trei luni, adică în total 1.400 lei.

În loc să-şi savureze victoria, căci consilierii judeţeni puteau decide o pedeapsă mai aspră, chiar şi revocarea sa din funcţie, Puia încearcă însă să scape şi de această sancţiune moderată.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, săptămâna aceasta, pe 28 ianuarie, Puia a trimis CJ o adresă semnată de el şi de şefele serviciilor Juridic şi Resurse Umane din cadrul DGASPC, prin care a anunţat că sancţiunea nu-i poate fi aplicată. Motivul invocat? "Adresa de înaintare (n.r. - a Hotărârii CJ) care mi-a fost comunicată nu conţine toate elementele de identificare legale", adică nu conţine decât unul dintre cele două prenume ale sale: Călin, nu şi Lucian.

"Litera legii"

Contactat de BIHOREANUL, şeful DGASPC a confirmat, vineri, existenţa adresei, dar, deşi a declarat că nu vrea să scape de sancţiune "pe un viciu de procedură", a spus că i se pare normal să acţioneze în acest fel, pentru că aşa cere "litera legii".

"În adresa care mi-a fost comunicată de la Consiliu nu scrie decât Puia Călin, dar pe mine mă cheamă Puia Călin Lucian! Şi în preambulul Hotărârii de Consiliu scrie Puia Călin Lucian, dar apoi, când se indică persoana sancţionată, scrie numai Puia Călin", a declarat şeful DGASPC.

Puia a susţinut că "le-am dat colegelor mele actele", iar juristele Direcţiei i-ar fi raportat că nu pot aplica HCJ, pentru că "elementele de identificare nu sunt complete". "Eu nu vreau să câştig pe un viciu de procedură, dar aşa-i litera legii. Să-mi dea acte cu datele complete din buletin", a încheiat şeful DGASPC.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Şeful DGASPC, sancţionat de consilierii judeţeni pentru "acoperirea" educatorilor bătăuşi 

Verdict: vinovat! Şeful DGASPC Bihor, sancţionat pentru abuzurile de la Centrul de Plasament pentru copii cu probleme