Cei doi turci au fost descoperiţi marţi noaptea, în jurul orei 23.45, sub un automarfar condus de un cetăţean german, având destinaţia finală o ţară din Spaţiul Schengen, care intenţiona să iasă din România prin Punctul de trecere a Frontierei Borş, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

"Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse sub şasiul remorcii automarfarului între cele două cutii de scule laterale, două persoane de sex masculin care încercau prin acest mod să se sustragă controlului de frontieră şi să iasă ilegal din România", a explicat purtătorul de cuvânt.

Din verificările poliţiştilor, cele două persoane, Aslan B. în vârstă de 37 ani şi Sim K. de 28 de ani, cetăţeni turci, intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

"Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi bărbaţi acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat", a mai spus subinspectorul Simuţ.