Veşti bune pentru bihorenii care vor să-şi petreacă vacanţa în Antalya, una dintre cele mai populare regiuni turistice din Turcia. Reprezentanţii agenţiei Hello Holidays au anunţat curse charter chiar de pe Aeroportul din Oradea, începând din 8 iunie.

"Hello Holidays se consolidează, vara aceasta, pe destinaţia Antalya, după ce în anii trecuţi numărul curselor din sezon a fost mai mic. La cererea publicului şi din dorinţa echipei de diversificare a produselor, pachetele pentru Antalya din acest an sunt majoritatea la hoteluri mai sofisticate, cu concepte complexe, unde accentul se pune pe răsfăţul turiştilor", au transmis reprezentanţii agenţiei. 

Ofertă variată pentru Oradea

Potrivit companiei, din Oradea cursele charter vor fi o dată pe săptămână, în zilele de marți, în perioada 8 iunie - 14 septembrie 2021, iar perspectivele sunt optimiste. 

"Este o piaţă destul de nouă pentru noi, dar se anunţă un an destul de promiţător, pentru că deja sunt rezervări. Pe Oradea pot să spun gradul nostru de ocupare în momentul acesta este undeva la 40% în ce priveşte locurile de la avion", a declarat Veronica Iordache, managerul destinaţiei Turcia de la agenţia Hello Holidays, într-un infotrip organizat săptămâna aceasta în Antalya.

Oferta este variată, iar iubitorii de vacanţe chiar au de unde alege.

"Sunt foarte multe hoteluri cu facilităţi pentru copii. Majoritatea vin cu familiile, cu copii, şi vor să aibă cât mai multe facilităţi. Belek ar fi cea mai luxury zonă, iar cea mai apropiată de aeroport este zona Lara. Din punctul meu de vedere, zona Kemer (foto jos) este mult mai frumoasă, care are şi mare şi munte", a mai spus Veronica Iordache.

Peste 3.000 de hoteluri

Unul dintre cele mai căutate resorturi de anul acesta - şi, de altfel, cel mai nou - este NG Phaselis Bay, de 5 stele, cu un concept Ultra All Inclusive (foto jos).

A fost inaugurat la sfârşitul lunii aprilie, în zona Kemer, fiind construit în ultimul an şi jumătate.

Hotel NG Phaselis Bay

Din Oradea, în luna mai, preţul unui sejur de 7 nopţi (care include atât zborul charter, cât şi transferurile, cazarea, masa, dar şi asistenţa turistică, în limba română, la destinaţie) pentru doi adulţi porneşte de la 2.500 euro, iar pentru o familie cu doi copii de la 3.900 euro.

Alte hoteluri la mare căutare sunt The Land of Legends (foto jos), un complex All Inclusive, de 5 stele, destinat în special copiilor şi având un parc de distracţii gigantic, pentru toate vârstele), unde, din Oradea, pachetele pornesc de la 3.100 de euro (2 adulţi), respectiv de la 4.500 de euro (2 adulţi, 2 copii), dar şi Spice (5 stele, UAI, ce îmbină luxul turcesc cu cel indian), unde pentru doi adulţi sejururile încep de la 1.200 euro, iar pentru familiile cu 2 copii de la 2.200 de euro.

Oferta este, însă, mult mai variată. În total, în zona Antalya sunt peste 3.300 de hoteluri, dintre care jumătate sunt de 5 stele, iar peste 500 sunt considerate de lux. Potrivit reprezentanţilor agenţiei de turism, multe dintre ele oferă reduceri în această perioadă.

Pe lângă cursele charter de la Oradea, agenţia Hello Holidays mai pune la dispoziţie în această perioadă curse charter şi din Cluj (marțea și vinerea, până pe 28 septembrie) şi Bucureşti (lunea și vinerea, până pe 8 octombrie).

Măsuri anti-Covid în Turcia

port Antalya

De precizat că, deocamdată, în Turcia se intră doar cu test PCR negativ la Covid, inclusiv persoanele vaccinate, ţara fiind în lockdown până pe 17 mai. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice, iar lipsa acesteia se sancționează cu sute de euro amendă.

După cum BIHOREANUL a mai scris, autorităţile din această ţară au anunţat, însă, că cel mai târziu din 1 iunie, românii ar putea călători în Turcia fără să fie nevoiţi să-şi facă test anti-Covid.

Clever Holidays cu Hello Holidays

Agenţia Hello Holidays s-a înfiinţat în urmă cu 14 ani, fiind organizator de circuite în România şi alte 36 de ţări din Europa şi Asia, dar şi de sejururi în Grecia, Turcia, Egipt, Albania, Bulgaria, realizate cu o flotă modernă de autocare ori cu avionul.

Este agenţia din România cu cele mai multe curse charter cu autocarul, anual, în zonele de vacanţă Bodrum, Marmaris, Kusadasi din Turcia.

În Antalya, Hello Holidays are în portofoliu și programe de tip circuit, care se desfăşoară tot timpul anului şi cuprind Cappadocia (foto jos), Coasta Lycia, Istanbul, ori diverse combinaţii între regiuni şi tipuri de vacanţe.

"Noutatea anului în cazul circuitelor Hello Holidays este programul Clever Holidays, care cuprinde circuite cu un număr mai mic de participanţi. Anul acesta vor fi organizate în Toscana, Puglia - Napoli, Franţa - Elveţia - Italia, Banat - Oltenia, Moldova - Bucovina, Transilvania, cu avionul sau autocarul. În funcţie de destinaţie, durata circuitelor este de 5 - 10 zile, iar preţurile încep de la 839 lei/persoană pentru România, de la 450 euro/persoană pentru Italia, de la 731 euro/persoană pentru Franţa - Elveţia - Italia", mai arată comunicatul companiei.

Agenţia are o ofertă variată şi în ţară, atât pe litoral, cât şi la obiective ce merită vizitate. Iubitorii de călătorii pot alege nu doar sejururi de până la 19 zile în destinaţii turistice cunoscute, ci şi vizitarea unor obiective importante din România, precum Transfăgărăşanul, Transalpina, Delta Dunării ori alte zone pitoreşti, dar și din Bulgaria, în cadrul programului "O zi cât o vacanţă".