Un bărbat în vârstă de 71 de ani din Ungaria a ajuns, vineri, la spitalul din Aleșd, după ce a suferit o fractură de gleznă pe traseul turistic de la cascada și peștera Vadu Crișului.

Salvatorii montani bihoreni au intervenit, ducându-l pe turist pe targă circa 3 kilometri, până la ieșirea din defileul Crișului Repede, unde a putut ajunge un echipaj al Ambulanței Aleșd.

„Bărbatul s-a accidentat pe traseul care coboară de la peștera Vadu Crișului spre Halta Peștera, în mijlocul defileului. Este un sector mai abrupt, echipat și cu lanțuri, unde un pas greșit poate duce la accidentare”, a declarat Pinter Istvan, șeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, pentru BIHOREANUL.

Accidentarea a fost favorizată și de faptul că solul din pădure este umed, în urma ploilor din ultimele zile.

Pentru salvamontiștii bihoreni, aceasta a fost prima intervenție la care au folosit unul din cele două Jeep-uri noi primite la începutul acestui an, în cadrul unui proiect european al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Vehiculul este destinat intervențiilor în zonele montane greu accesibile, fiind dotat cu echipamentele necesare pentru acordarea primului ajutor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!