În trei școli din Oradea, elevii au ales să învețe și istorie locală, folosind un manual dedicat istoriei orașului de pe Crișul Repede.

Manualul „Călător prin istoria orașului Oradea”, realizat în 2018 de profesori de istorie la inițiativa Primăriei Oradea, este folosit în acest an școlar de o clasă de elevi de la Liceul Sanitar Vasile Voiculescu, de o alta de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu și de două clase de la Liceul Teoretic Lucian Blaga.

Din 1 martie, elevii care au ales această disciplină, care este opțională, vor învăța despre Oradea și în timp ce o vor vizita, Inspectoratul Școlar Județean Bihor încheind un parteneriat cu un ghid specializat, care îi va duce pe elevi într-un periplu prin orașul lor.

Potrivit inspectorului școlar general Horea Abrudan, IȘJ Bihor a încheiat un parteneriat cu clubul Rotary Insignis, în baza căruia istoricul Constantin Demeter, specializat și ca ghid local, îi va duce pe elevi prin oraș, pentru a le dezvălui amănunte din istoria locului.

De anul viitor, ghidul va avea și mai mult de muncă, deoarece mult mai mulți elevi au optat pentru disciplina „Călător prin istoria orașului Oradea”.

Potrivit unei centralizări făcute de IȘJ Bihor, au ales această materie părinți și elevi din 13 unități de învățământ: două clase de la Colegiul Emanuil Gojdu, o clasă de la Colegiul Onisifor Ghibu, trei clase de la Liceul Ortodox, o clasă de la Liceul Sanitar, o clasă de la Liceul Aurel Lazăr, două clase de la Liceul Lucian Blaa, o clasă de la Școala Dacia, trei clase de la Școala Dimitrie Cantemir, o clasă de la Școala Nicolae Bălcescu, două clase de la Școala Octavian Goga, două clase de la Școala Gimnazială nr. 11, o clasă de la Liceul Romano-Catolic Szent Laszlo, respectiv cercul de istorie „Amicus Certus” de la Colegiul Mihai Eminescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!