Peste 100 de turiști plecați din Oradea în vacanță în Grecia cu o aeronavă a companiei românești Fly Lili și care trebuiau să se întoarcă marți sunt blocați pe aeroportul Heraklion din insula Creta, din cauză că avionul care urma să-i aducă spre casă nu a pornit din București.

După ce au stat în aeroport ore în șir, oamenii au fost informați că avionul îi va lua fie la noapte, fie la dimineață, fiind îndemnați ca până atunci să... viziteze orașul.

Porniți din zori, degeaba

Cursa Creta - Oradea a companiei românești Fly Lili, care urma să repatrieze turiștii plecați în vacanță cu o săptămână în urmă, trebuia să aibă loc la ora 9:35 dimineața, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar pasagerii au aflat motivul abia după ce au ajuns în aeroportul din Heraklion.

„La 6.05 am pornit de la hotel, la 9.35 era programat zborul. Am stat până pe la 8 și ceva fără nicio informație, la check-in nu era deschis, apoi ne-au deschis check-in. Am intrat în aeroport și am tot așteptat... și nimic. Pe FlightRadar apărea că aeronava nici nu a plecat din București. E o aeronavă a Fly Lili. A sunat un turist orădean și i s-a spus că aeronava e stricată”, a relatat BIHOREANULUI o orădeancă blocată pe aeroportul grecesc.

Ulterior, a precizat aceasta, compania Fly Lili a anunțat că estimează că ora de aterizare a aeronavei la Oradea urma să fie 17.35, ceea ce ar fi însemnat ca avionul să pornească din Heraklion în jurul orei 15.00, fapt care nu s-a întâmplat.

„Se caută alte aeronave”

Un alt pasager al zborului Fly Lili a scris că a contactat compania aeriană cu sediul la București, atât telefonic, cât și prin e-mail, și „ni s-a comunicat că aeronava ce ar fi trebuit să vină din București să ne ia din Heraklion nu poate zbura din cauza unor probleme tehnice și că se caută alte aeronave”.

Potrivit acestuia, a achiziționat vacanța în Creta prin agenția de turism Terra Vista. Tour operatorul care a organizat chartere este, însă, Coral Tour. Prin intermediul acestei companii, turiștii au aflat că, de fapt, zborul de întoarcere ar fi fost amânat pe ora 23:50. „Suntem curioși ce se va întâmpla, existând suspiciunea că ora 23:50 a fost dată doar pentru a nu ni se oferi cazare”, a afirmat turistul, care ulterior a aflat despre o nouă amânare, pe ora 01:40, așa încât aeronava Fly Lili ar urma să ajungă în Oradea la ora 3:50, la noapte.

„Deocamdată nu am primit asistență pentru cazare, aeroportul e arhiplin, am fost trimiși să vizităm orașul de către operatorul Coral Tour. Să sperăm că vom primi cazare”, a scris orădeanul, care a precizat că în această situație se află peste 100 de turiști.

„Nu a putut decola”

BIHOREANUL a contactat cu greu compania Fly Lili, la numărul telefonic afișat pe site-ul acesteia, după ce aproape 5 minute a ascultat clasicul mesaj audio conform căruia „Toți operatorii noștri sunt angajați în alte apeluri. Vă rugăm să așteptați, veți fi preluat în cel mai scurt timp”.

Într-un final, un operator a comunicat reporterului că „aeronava programată să decoleze dimineața de la Băneasa spre Heraklion nu a putut decola”, fără însă a spune din ce motiv, și - în ce privește asistarea pasagerilor blocați în Creta - că „se vor ocupa colegii mei, vor lua legătura cu aeroportul pentru a li se oferi ce este necesar”, tot fără a da detalii în ce va consta asistența.

De asemenea, operatoarea a afirmat că aeronava va decola din Heraklion „la ora 1.00” în această noapte.

Fly Lili este o companie românească cu baza pe aeroportul Băneasa, de unde și trebuia să decoleze marți dimineață aeronava care trebuia să aducă la Oradea turiștii din Creta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!