Administrația județeană din Bihor a scos la licitație modernizarea drumului județean DJ 763 Padiș – Ic Ponor, în lungime de aproape 10 kilometri, care va fi lărgit și astfaltat pentru a contribui la dezvoltarea zonei Padiș și creșterea accesibilității turiștilor.

Drumul leagă județele Bihor, Alba și Cluj, fiind o cale de acces către mai multe obiective turistice și trasee marcate din zonă, precum Cheile Galbenei, Poiana Florilor, Valea și Stațiunea Boga, Cheile Someșului Cald, Poiana Vărășoaia, Cetatea Rădesei și multe altele.

„Acum drumul este impracticabil, nu este nici măcar un drum de piatră circulabil, ci este stâncos, pe alocuri foarte îngust. Nu se poate trece dintr-o zonă în alta fără mașini de teren, supraînălțate. Pentru a moderniza drumul într-un mod corespunzător, a fost nevoie să primim teren de la anumite comune din Cluj și Alba”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală estimată pentru execuția lucrărilor este de 88,436 milioane lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune oferte până la 13 iunie.

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, contractul de finanțare fiind semnat în decembrie 2023.

Modernizarea DJ763 Padiș – Ic Ponor face parte dintr-un proiect denumit „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din județul Bihor”, care presupune construirea a 37,6 kilometri de drumuri noi. Este vorba despre centurile din Zona Metropolitană Oradea (Sântandrei – 5 km, Oșorhei – 5,8 km, Nojorid – 8,4 km și Biharia – 8,7 km) și a DJ 763 Padiș – Ic Ponor (9,7 km), precum și reabilitarea a 36,1 kilometri de drumuri județene existente (DJ 795 Salonta – Tinca, 23,3 km, și DJ 767E Oșorhei – Copăcel, 12,8 km).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!