Începute în luna februarie a anului trecut, lucrările pentru reabilitarea drumului județean DJ 767 pe o porțiune de 12,8 kilometri între Oșorhei și Copăcel se vor finaliza în luna iulie, a anunțat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Acestea vizează, după cum arată un comunicat al administrației județene, lărgirea platformei drumului, amenajarea unor căi de acces la proprietățile de pe marginea șoselei, refacerea podețelor și a podului peste Valea Sărand, precum și refacerea asfaltului.

„Primul strat de asfalt este așternut pe o lungime de peste 10 km. În lunile următoare se va turna și stratul de uzură. Se mai lucrează la șanțuri, accesuri și acostamente. Până în luna iulie toate lucrările vor fi terminate. La finalul acestora, circulația pe relația Copăcel - Oradea se va face în condiții mult mai bune. Până în august se va deschide și centura Oșorhei, care va prelua traficul de pe acest drum”, a transmis șeful administrației județene.

Reabilitarea DJ 767E și construirea centurii Oșorhei fac parte din primul lot al proiectului pentru „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană”, care prevede, de asemenea, și construirea centurilor Nojorid, Sântandrei și Biharia, primele două urmând să fie deschise traficului în această vară, iar a treia fiind în execuție.

În ce privește construirea celor 5,8 kilometri ai centurii Oșorhei, lucrările au ajuns la un stadiu de aproximativ 65%, în prezent încă lucrându-se la rigole, la cele două poduri peste Valea Bonar și peste Valea Tășad, precum și la pasajul suprateran care va traversa calea ferată Oradea – Cluj de la intersecția cu localitatea Fughiu.

Lucrările sunt executate de firma PORR Construct, valoarea contractului pentru centura Oșorhei și reabilitarea DJ 767E fiind de 108,275 milioane lei plus TVA. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!