Copiii între 7 şi 13 ani sunt aşteptaţi sâmbătă de la ora 10 la concursul de şah organizat de municipalitate în colaborare cu maestrul FIDE Ovidiu Raţ, la Orăşelul Copiilor. Este cea de-a doua înrecere de acest fel organizată în 2010 şi face parte dintr-o suită de 12 concursuri lunare în urma cărora, la sfârşitul anului vor fi desemnaţi cei mai buni şahişti din 2010.

Clasamentul turneului se întocmeşte după criteriile internaţionale de punctare, pe două grupe valorice: una în funcţie de ordinea clasării jucătorilor din fiecare concurs, iar cealaltă în funcţie de ordinea clasării jucătorilor care nu sunt mai mari de clasa a II-a.

Primii cinci clasaţi din fiecare grupă vor fi răsplătiţi, lunar, cu diplome şi medalii. În luna decembrie, primii cinci jucători din fiecare grupă valorică vor primi premii anuale. Pentru fiecare turneu lunar un jucător primeşte un punctaj de turneu, urmând ca punctajul anual să fie stabilit prin adunarea punctajelor lunare obţinute de fiecare jucător în parte. Regulamentul complet al turneelor de şah poate fi consultat zilnic la Orăşelul Copiilor.