Micuții fotbaliștii de la echipa de U11 a LPS Bihorul au participat, în partea a doua a acestei luni, la un turneu internațional care a avut loc în oraşul german Traunreut. Pentru elevii profesorului Lucian Stance a fost o experiență de neuitat, după ce, pe lângă turneul în sine, unde au obţinut trei victorii şi au suferit o înfrângere, au vizitat și centrul de excelenţă DFB Traustein, Allianz Arena, Academia Red Bull Salzburg, dar şi Royal Palace King Ludwing II, copia fidelă a Palatului Versailles.

Cu această ocazie, micii fotbaliști orădeni au avut prilejul să vadă, dar şi să încerce cele mai moderne facilităţi pe care le prezintă o bază de antrenament din Germnaia sau Austria. De asemenea, ei au intrat și în vestiarul celor de la Bayern Munchen, acolo unde unii dintre cei mai mari fotbaşti ai lumii, idolii lor, se echipează pentru jocurile oficiale şi amicale pe care le dispută pe propriul teren. Toate acestea au fost posibile graţie lui Otmar Schreiber (organizatorul turneului Hallenmaster), dar şi lui Daniel Lungu, angajat al clubului de fotbal din oraşul german, absolvent al LPS Bihorul. În organizare a mai fost implicată şi Nicoleta Capeti, cea care s-a ocupat de cazarea delegaţiei orădene.

De menționat că la această competiţie, în calitate de invitat, a participat şi Wilhelm Schreiber, antrenorde origine română în vârstă de 84 de ani, cel care a promovat-o în Liga a II-a pe Unirea Tomnatic, o echipă sătească, în urmă cu mai bine de 40 de ani.

La turneul în sine, tinerii de la LPS Bihorul au învins cu 9-2 pe Tus Traunreut U11, au pierdut cu 0-1 în meciul cu DFB Traustein U11 (echipa unui centru regional) și apoi s-au impus, din nou, cu 5-3 în disputa cu Tus Traunreut U12 şi cu 3-2 în meciul cu Selecţionata Landkreis Traustein (din sudul Bavariei).

Profesorul Lucian Stance, antrenorul echipei U11 (jucători născuți în anul 2007), i-a avut la dispoziție la acest turneu pe: Matei Popa, Darius Pereş, Patrik Bundea, Raul Antoci, Rareş Catrişcău, Denis Cociuba, Cătălin Romocean, David Mărcuţiu, David Maghiar, Mihnea Moş, Mario Herlaş, Patrik Antoci, Mario Silaghi, Paul Pereş, Raul Haiduc, Casian Borza, Marian Secară, Rafael Sescu şi Emanuel Bocşan.

Rezultatele înregistrate, dar și prestația micuţilor fotbalişti de la LPS Bihorul, i-au făcut pe organizatori să invite încă de pe acum clubul orădean la un turneu din localitatea Traunreut, programat în luna ianuarie a amului viitor, competiție organizată de Otmar Schreiber, care are o tradiție de 12 ani și la care participă echipe precum Manchester United, Bayern Munchen sau Manchester City.