Turneul de calificare al Cupei României la baschet masculin care trebuia să se desfăşoare în această lună la Oradea va avea loc până la urmă în perioada 8 - 13 noiembrie, a stabilit în această săptămână Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet.

În această primă fază a competiţiei sunt trei grupe, iar turneul Grupei B, din care face parte şi CSM CSU Oradea, a fost desemnat să se desfăşoare la Arena Antonio Alexe.

Iniţial, turneul trebuia să aibă loc între 17 și 23 octombrie, dar în urma rezultatelor testării COVID-19 la majoritatea echipelor participante s-a luat decizia de a suspenda evenimentul, lucru valabil pentru toate cele trei grupe de calificare.

În Grupa B, CSM CSU Oradea se vor duela pentru un loc la turneul final cu CSA Steaua Bucureşti, SCM Universitatea Craiova, BC Athletic Constanţa şi CSM VSK Miercurea Ciuc. Cele cinci echipe vor juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate se vor califica la turneul final, acolo unde ar putea ajunge totuşi şi echipa de pe locul 3.

În vederea desfăşurării la Oradea a acestui turneu, clubul CSM informează că "potrivit normelor în vigoare, delegaţiile celor cinci echipe participante vor domicilia în aceeaşi unitate de cazare pe tot parcursul evenimentului, adică între 7-13 noiembrie".

De asemenea, echipele se vor deplasa de la hotel spre sală cu autocarul ori microbuzul pentru antrenamente şi meciuri, iar la încheierea acestora trebuie să se întoarcă la hotel. "De altfel, Arena Antonio Alexe va fi rezervată pe tot parcursul perioadei menţionate pentru găzduirea acestui eveniment sportiv", mai transmit reprezentanţii clubului organizator.

Echipele vor ajunge la Oradea pe parcursul datei de 7 noiembrie, urmând să aibă câte o poziţie de antrenament asigurată. Apoi, o zi mai târziu va debuta turneul.

Accesul publicului nu va fi permis.