Turnul de apă din strada Uzinelor, nefolosit de ani de zile, a fost demolat, miercuri, cu ajutorul unui picon (utilaj pentru sfărâmat ziduri, stânci, etc.) la comanda Companiei de Apă Oradea.

Va fi punct de colectare a deşeurilor

"Turnul de apă a fost demolat la cererea Primăriei care va amenaja aici un punct de colectare a deşeurilor după modelul celui de la capătul cimitirului municipal", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra.

Demolarea turnului a costat circa 100.000 lei şi a fost executată de o firmă din Arad.

Conform autorizaţiei de demolare eliberate de municipalitate, încă din luna martie pe amplasamentul eliberat urmează să se amenajeze organizarea de şantier a celui de al doilea punct de colectare a deşeurilor din Oradea.

Electrocasnice, mobilier, deşeuri...

Cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi, viitorul punct de colectare, dotat cu cântar, va cuprinde o porţiune asfaltată pentru circulaţia autovehiculelor şi pietonilor şi o platformă de beton.

Pe aceasta din urmă vor fi amplasate 12 containere de depozitare a deşeurilor, un container pentru deşeuri periculoase, două containere prefabricate, din care unul cu funcţiuni administrative, iar celălalt cu grupuri sanitare pentru angajaţii şi utilizatorii punctului de colectare.

Orădenii vor putea depune aici, cu titlu gratuit, deşeuri rezultate din amenajări şi reamenajări ale spaţiilor de locuit - de la materiale textile, ambalaje metalice şi obiecte casnice, până la mobilier, lemn, deşeuri vegetale şi deşeuri periculoase.

După cum se ştie, primul punct de colectare a fost amenajat în urmă cu doi ani de RER Vest în strada Thurszo Sandor, lângă cimitirul municipal, şi s-a dovedit de succes.

Până la sfârşitul anului 2018 orădenii au depus aici peste 1.500 tone de deşeuri.