Desfășurat timp de patru zile, Turul Ciclist al Bihorului s-a încheiat duminică, unde a început, în Piața Unirii din Oradea, cu festivitatea de premiere. Ultima etapă a fost câștigată de italianul Marco Benfatto de la echipa Androni Giocattoli. Câștigătorul competiției a fost însă columbianul Egan Bernal, de la aceeași echipă italiană.

Desfășurată pe traseul Oradea – Săcuieni – Marghita – Pădurea Neagră – Aleșd – Alparea – Oradea, pe o distanță de 181,1 km, etapa a treia, care a fost și ultima a Turului Ciclist al Bihorului a fost câștigată de rutierul italian Marco Benfatto, de la echipa Androni Giocattoli Sidermec.

Acesta a parcurs traseul în 4:25:20 ore și a fost urmat pe locul II de conaționalul său, Nicola Genovese. de la echipa D'Amico Bottechia, iar pe locul III de turcul Ahmet Orken, de la Konya Tohm Team.

Cât privește rezultatele intermediare, acestea au fost:

Sprint Marghita: 1.Kalaba Dusan, 2.Lovassy Kriststian, 3. Bocchiola Giorgio
Sprint Secuieni: 1.Bocchiola Giorgio, 2.Lovassy Kristian, 3.Kaupas Gerdiminas

Cățărare C: 1.Tilen Finkst, 2.Bocchiola Giorgia, 3.Lovassy Krisztian
Cățărare B: 1.Tilen Finskt, 2.Stefan Koychev, 3.Bocchiola Giorgio.

Astfel, cum s-a întâmplat și la precedentele etape, și etapa de duminică a fost dominată clar de echipa italiană Androni Gocattoli. De altfel, în clasamentul final pe echipe, locul I a fost ocupat de departe de Androni Giocattoli Sidermec. Pe locul II s-a situat Meridiana Kamen Team din Croația, iar pe locul al III-lea, ASD Cycling Team Friuli din Italia.

Câștigătorul Turului Ciclist al Bihorului, căruia i s-a acordat tricoul galben a fost columbianul Egan Bernal de la echipa Androni Giocattoli, urmat tot de un conațional de-al său, Rodolfo Torres, tot de la Androni Giocattoli Sidermec, în timp ce pe locul III s-a situat italianul Mateo Fabbro, de la ASD Cycling Team Friuli. Românul Serghei Tvetcov, de la Androni Giocattoli, a terminat pe locul V; de altfel echipa italiană Androni a avut patru sportivi între primii cinci clasați la general.

Următorii români clasați au fost Sebestyen Szabolcs, de la echipa Tusnad Cycling Team, pe locul 67, Vlad Nicolae Dobre, de la echipa națională a României, pe poziția a 69-a și Daniel Crista, de la Tușnad Cycling Team, pe locul 71.

De menționat că din cei 145 de sportivi câți au luat startul la prima etapă, au terminat cursa 117.

Clasamentul Tricoului Roșu, al sprinterilor, pe primul loc s-a situat Giorgio Bocchiola (D'Amico Bottechia Italia),urmat de Dusan Kalaba (Naţionala Serbiei) și Bruno Maltar (Radenska Ljubljana Slovenia).

Iată și celelalte clasamente finale:

Clasamentul Tricoului Verde, al cățărătorilor: 1. Rok Korosec (Radenska Ljubljana Slovenia), 2.Bernal Egan (Androni Giocattoli Sidermec- Italia), 3. Tilen Finskt (Radenska Ljubljana Slovenia)

Clasamentul Tricoului Alb, al celor mai combativi: 1. Benfatto Marco (Androni Giocattoli Sidermec- Italia), 2.Genovese Nicola (D'Amico Bottechia Italia), 3.Orken Ahmet (Konya Tohm Team - Turcia).

Clasamentul Tricoului Portocaliu, al celui mai bun tânăr sportiv U23: 1.Bernal Egan (Androni Giocattoli Sidermec- Italia), 2.Fabbro Matteo (ASD Cycling Team Friuli - Italia), 3.Gines Daniel (D'Amico Bottechia Italia).

„A fost o competiție reușită, din toate punctele de vedere. Echipele participante au fost foarte mulțumite de organizare, dar și impresionate de zona în care s-a desfășurat competiția. Multe echipe și-au anunțat deja participarea și pentru ediția de anul viitor”, a declarat Mariana Macovei, una dintre organizatoare, responsabilă cu presa la această competiție.