Un cetăţean ungar şi trei bihoreni au fost prinşi de poliţiştii bihoreni în urma unei ample acţiuni organizate miercuri după-amiază cu sprijinul autorităţilor ungare, cei trei fiind suspectaţi că sunt autorii unei crime comise la sfârşitul lunii mai în Municipiul Marghita, victima fiind o femeie de 83 ani din localitate.

Cele patru persoane, Lazar Gyula, 26 ani, Ieremias Sandor, 35 ani, Balazs Ludovic, 35 ani, toţi din Săcueni şi Radocz Istvan, 52 ani, cetăţean maghiar, din Bihartorda, au fost reţinute pentru 24 ore în Arestul Poliţiei Bihor, iar în cursul zilei de joi au fost audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, recunoscându-şi faptele.

După finalizarea interogatoriilor, cei patru au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bihor care au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lor sub acuzaţia de omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Din cercetările efectuate, cei patru au intrat în casa victimei escaladând gardul şi urcând apoi pe acoperişul casei de unde au demontat ţiglele pentru a pătrunde în locuinţă.

Surprinşi de proprietară, cei trei au luat-o la bătaie, au sugrumat-o, iar când victima lor a căzut la pământ, tâlharii i-au smuls verigheta de pe deget şi au fugit, nu înainte de a lua din casă toate bijuteriile femeii.

În urma loviturilor, bătrâna a murit, fiind găsită luni, 24 mai, de fiica şi nepotul ei care au sunat imediat la numărul unic 112, pentru a anunţa tragedia.