Moarte suspectă. Aşa scrie pe dosarele penale întocmite de poliţiştii care anchetează circumstanţele în care a survenit decesul beiuşeanului Gheorghe V., şofer la Spitalul Municipal Episcop Nicolae Popovici din Beiuş, şi cel al lui Ioan B., şofer de autobuz într-o comună apropiată, Pietroasa. Bărbaţii au murit la diferenţă de două luni, în împrejurări similare, după ce au făcut infarct în timp ce-şi înşelau nevestele ca hoţomanii, la margine de drum.

Cum ambii erau sănătoşi şi tineri, abia trecuţi de 40 ani, oamenii legii sunt convinşi că inimile iubăreţilor au cedat după ce au folosit stimulente ca să pară mai "tari" pe poziţie, motiv pentru care în timpul autopsierii cadavrelor au prelevat probe pe care le-au trimis la Bucureşti, pentru efectuarea unor analize toxicologice. Beiuşenii cred că substanţele cu probleme provin de la singurul sex-shop din oraş, ai căror reprezentanţi sunt, însă, categorici: Dacă luau ceva de la noi, sigur se mai bucurau de plăcerile vieţii mult şi bine!

Sex în pădure

Nu doar etnobotanicele fac ravagii printre bihoreni, ci şi "boabele de putut". Doi bărbaţi au murit în două luni după ce au folosit stimulente pentru a-şi satisface amantele cu care ieşiseră la sex în mijlocul naturii.

Unul dintre păţiţi, Gheorghe V., a fost găsit în noaptea de 14/15 iulie, în maşina personală parcată la marginea pădurii, într-o zonă ferită. Era dezbrăcat şi culcat pe scaunele din faţă, ambele cu spătarele lăsate pe spate. Bărbatul fusese dat dispărut pe 12 iulie, de către soţia sa, după ce plecase la serviciu cu o zi mai devreme, iar la terminarea turei n-a mai ajuns acasă.

Avea 42 de ani, lucra la Spitalul Municipal din Beiuş, ca şofer pe o autosanitară, şi era cunoscut ca mare iubitor al sexului frumos, chestiune de care soţia lui a aflat cu stupoare ultima şi doar când a fost chemată să-i identifice cadavrul. "Noi am întrebat-o, încă de când l-a dat dispărut. "Măi femeie, sigur nu s-a dus la alta?". A fost revoltată că am îndrăznit să-l jignim, că Ghiţă al ei e cel mai bun bărbat. A fost bun de-o crăpat inima-n el", povesteşte unul din poliţiştii care cercetează cazul bărbatului.

Cherchez la femme

După găsirea cadavrului, medicii legişti au stabilit că bărbatul suferise un atac de cord. Poliţiştii au dat şi de urma femeii care l-a însoţit şi care, zic ei, când a văzut ce i se întâmplă amorezului înfierbântat, a luat-o la goană şi s-a făcut nevăzută, în loc să sune la 112.

Era, culmea, tot o angajată a Spitalului, ca infirmieră. N-a fost pusă sub acuzare, deşi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în pericol, prin neînştiinţarea autorităţilor este o infracţiune pedepsită cu până la un an de închisoare. Poliţiştii se arată îngăduitori, apreciind că martora ra într-o situaţie dificilă şi comentând că, oricum, femeia şi-a primit într-un fel pedeapsa. Căci, aflând ce s-a întâmplat, soţul acesteia a făcut-o de râsul zonei, izgonind-o de acasă şi intentându-i proces de divorţ.

Lăsat în drum

Povestea s-a repetat, recent, cu un alt bărbat din aceeaşi zonă folclorică. Ioan B., 43 ani, şofer pe autobuz, din Pietroasa era însurat, la fel ca şi Gheorghe V., şi tot ca acesta, era şi el amator de plăceri clandestine. Cadavrul lui a fost găsit pe 26 septembrie şi, judecând după poziţia în care a fost descoperit - dezbrăcat complet şi culcat pe scaunul lăsat în jos până la bancheta din spate, poliţiştii au bănuit că a murit după modelul "brevetat" de confratele său, adică în timpul unei partide de sex.

Ulterior, medicii legişti au stabilit că omul făcuse tot un atac de cord şi, cum era de aşteptat, femeia cu care şi-a petrecut ultimele clipe de plăcere din viaţă dispăruse fără urmă. Însă nu pentru mult timp, căci săptămâna trecută "uşuratica" - chelneriţă la un restaurant din Pietroasa - a fost identificată chiar de soţia lui Ioan B. şi dată pe mâna poliţiştilor. Însă nicidecum pentru păcatul că a lăsat-o văduvă, ispitindu-i bărbatul iar apoi abandonându-l în suferinţă. Femeia o acuză că, văzând că omul nu mai mişcă defel, ar fi fugit cu celularul acestuia!

Sex criminal

"Am avut o discuţie prealabilă cu femeia şi recunoaşte că a fost acolo cu el, dar numai atât", spune un alt om al legii, pus şi el să facă anchetă în cazul celor două morţi şi să elucideze încă un mister: ce anume a provocat moartea a doi bărbaţi tineri şi fără probleme de sănătate.

Bănuiala este că inimile celor doi au cedat din acelaşi motiv, şi anume din cauza unor pastile de potenţă pe care le-ar fi înghiţit înainte de începerea partidelor de sex. "Ori au luat mai multe, crezând că vor fi mai bărbaţi, ori au primit substanţe neautorizate, care le-au provocat reacţii adverse", îşi dă cu părerea poliţistul. Ca urmare, în timpul autopsierii cadavrelor, specialiştii au prelevat probe şi le-au trimis la Bucureşti, pentru efectuarea unor analize toxicologice.

Până să vină rezultatele, păţaniile celor doi bărbaţi i-au băgat în sperieţi pe amatorii de "stimulente", mai ales după ce prin zonă a început să circule zvonul că substanţele cu probleme ar proveni de la singurul sex-shop din Beiuş, al cărui patron are contracte de colaborare cu câţiva comercianţi chinezi stabiliţi în oraş şi care ar vinde prin magazinul lui pastile şi alifii neautorizate.

Calea plăcerilor

Magazinul cu pricina funcţionează la marginea oraşului, pe drumul ce duce chiar spre pădurea Delanilor, la doar câţiva paşi de cimitir. Unde mai pui că în acelaşi imobil, chiar vecin de uşă cu sex-shop-ul, se află o florărie specializată în confecţionarea de coroane şi jerbe. Ca şi cum ar vrea să semnalizeze că, uneori, amorul poate fi un sport extrem de periculos, ba chiar mortal.

Interpelată de BIHOREANUL, vânzătoarea din sex-shop susţine, însă, că bârfele sunt răutăcioase şi fără nicio urmă de adevăr, afacerea fiind legală, iar stimulentele testate şi aprobate. "Noi nu vindem decât substanţe legale. Creme, unguente, geluri, toate verificate. Pastile nu avem, deci nu puteau să le ia de la noi", spune vânzătoarea, convinsă că partidele de amor ale celor doi bărbaţi ar fi avut un cu totul alt final dacă ar fi folosit produsele sale. Nicidecum mortal, ci unul fericit...


02 Gheorghe Letea.jpgSEX ÎN BIROU
Şi avocaţii mor, nu-i aşa?

Stimulentele erectile au făcut victime şi în rândul unor orădeni, cel mai recent, dar şi cel mai cunoscut caz fiind al avocatului Gheorghe Letea (foto), în vârstă de 67 de ani, găsit mort pe 4 februarie anul acesta. Avocatul, unul dintre cei mai vechi şi cunoscuţi din Oradea, a fost descoperit dezbrăcat în biroul său din strada George Enescu, după ce seara precedentă şi-o petrecuse în compania unei dame rămase şi acum neidentificate. Şi în cazul avocatului, cauza morţii a fost un atac de cord, provocat de nişte pastiluţe albastre. Spre deosebire de cei doi bărbaţi din zona Beiuşului, Letea avea probleme cronice de sănătate, fiind internat în mai multe rânduri din cauza unor afecţiuni cardiace.