Moldoveanca s-a prezentat joi dimineaţă la Punctul de Trecere al Frontierei Borş, legitimându-se cu o carte de identitate românească eliberată la Baia Mare. Documentul a trezit suspiciunea poliţiştilor de frontieră care, în urma verificărilor, au constatat că este un fals.

"Persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului, unde a declarat că a obţinut documentul în urmă cu o zi la Suceava de la un bărbat al cărui nume nu îl cunoaşte în schimbul sumei de 600 euro. Aceeaşi persoană a adus-o cu un microbuz înmatriculat în Ucraina până în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Borş, unde i-a cerut să-şi găsească un mijloc de transport cu care să treacă frontiera", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, Cătălin Simuţ.

În urma declaraţiilor date de moldoveancă, poliţiştii de frontieră au pornit în căutarea cetăţeanului ucrainean, microbuzul condus de acesta fiind oprit, joi, la intrarea în Oradea. "Cetăţeanului ucrainean i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru trafic de migranţi. Totodată, femeia este cercetată pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate, iar dosarele lor au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru finalizarea cercetărilor.