Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, afirmă că reprezentanţii organizaţiei vor susţine în structurile de conducere centrală a Uniunii necesitatea de "a lua în calcul foarte serios" varianta organizării alegerilor anticipate, şi că UDMR nu ar trebui să aibă probleme în perspectiva alegerilor anticipate.

"Vom susţine la conducerea centrală propunerea de a lua în calcul foarte serios organizarea unor alegeri anticipate, şi nu trebuie să avem nicio problemă în a analiza perspectiva aceasta. Noi credem că alegerile anticipate pot fi organizate şi nu există niciun motiv să ne facem probleme că ele nu ar putea fi organizate în perioada care urmează", a declarat pentru BIHOREANUL, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Declaraţia survine după ce vicepreşedintele UDMR însărcinat cu probleme politice, Borbely Laszlo, a afirmat că Uniunea va analiza săptămâna ce urmează ipoteza organizării de alegeri generale anticipate.

Liderii UDMR Bihor au mai făcut şi în trecut declaraţii potrivit cărora prezenţa Uniunii la guvernare alături de PDL nu este în interesul electoratului maghiar. De altfel, în 2010, UDMR Bihor a încheiat un protocol de colaborare în plan judeţean cu PNL, extins apoi şi cu PSD. Între prevederile protocolului se numără şi aceea că UDMR Bihor va susţine necesitatea extinderii colaborării cu PNL şi PSD la nivelul întregii ţări.