Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea au semnat, marţi, HG 676/2014 prin care Cristian Bitea încetează să mai deţină funcţia de subprefect al judeţului Bihor şi e trecut în cea de "inspector guvernamental".

Aşa cum de multă vreme se zvonea şi cum prevede, de altfel, pactul guvernamental dintre PSD şi UDMR, în funcţia de subprefect al judeţului Bihor a fost pus un reprezentant al UDMR: Iulius Delorean, fost consilier municipal în Oradea, care a demisionat din deliberativul local şi a devenit, cu greu, funcţionar public, condiţie elementară pentru a putea fi numit subprefect.

Aşa cum BIHOREANUL a mai arătat, iniţial Delorean a fost angajat pe un post de funcţionar public la Primăria Biharea, de consilier debutant, însă cum acest lucru nu era suficient, ulterior a beneficiat de un post de consilier superior la Primăria Sălard, ambele comune fiind conduse de edili UDMR.

"Am aflat despre numirea domnului Delorean după apariţia Hotărârii de Guvern. Instalarea în funcţie urmează să aibă loc fie mâine (n.r. - vineri), fie luni, vom da un comunicat de presă pentru a anunţa exact acest lucru", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop.