Noi vrem totul

Întrebaţi de BIHOREANUL pe cine anume a stabilit UDMR că îi va pune viceprimar la Oradea şi vicepreşedinte la CJ Bihor în condiţiile în care candidatul la Primărie, Cseke Attila, nu figurează şi pe lista la Consiliul Local, iar candidatul la preşedinţia CJ, Pasztor Sandor, nu se regăseşte pe lista de consilieri judeţeni (context în care tot Rozaliei Biro şi lui Kiss Alexandru par a le fi rezervate cele două funcţii), liderii Uniunii au ocolit răspunsul la întrebare.

Conform Rozaliei Biro, motivul este că UDMR s-a dedicat total şi şi-a aruncat în luptă toate forţele pentru a cuceri chiar funcţiile de primar şi de preşedinte al judeţului. "Tot ceea ce ne concentrăm noi este de a câştiga funcţia de primar al Oradiei şi de preşedinte al Consiliului Judeţean. Orice discuţie, şi în interiorul UDMR, legat de celelalte funcţii, o să fie după alegeri şi după rezultatele de la alegeri", a declarat viceprimăriţa UDMR.

Cseke, susţinut de consilierii PDL

De asemenea, şi fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, a ocolit răspunsul la întrebarea dacă UDMR ar accepta pe lista sa de candidaţi la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean persoane care să declare public că susţin şi votează candidaţii la Primărie şi la preşedinţia CJ, aşa cum se întâmplă în cazul PDL, unde doi candidaţi - Carmen Pantiş şi Emeric Jenei, ambii membri ai formaţiunii democrat-liberale cu carnet şi cotizaţie.

Cseke a evitat să răspundă, referindu-se nu la situaţia concretă, ci la cazul unui "cetăţean de rând" care are libertatea să aleagă la Primărie candidatul unui partid, iar la Consiliul Local candidaţii altui partid, fără a ţine cont că atât Pantiş, cât şi Jenei, au anunţat că-l vor susţine nu ca simpli cetăţeni, ci din postura de candidaţi ei înşişi, ai PDL, la Consiliul Local.

"Dacă vă uitaţi, nu numai la Oradea, ci în toate celelalte localităţi, este o diferenţă de abordare a cetăţeanului, şi nu vorbim de politicieni, ci a cetăţeanului, căci toţi suntem până la urmă alegători. Dacă vă uitaţi, acum patru ani o să vedeţi o diferenţă semnificativă între ce au avut (n.r. - ca voturi) candidaţii la primar şi listele de consilieri. A fi pentru cineva, a susţine pe cineva pentru Primărie, este o opţiune mai mult personală, care vizează omul respectiv", a spus Cseke.