Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care şi-a declarat deschis susţinerea pentru Victor Ponta în alegerile prezidenţiale, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinuă la Oradea alături de preşedintele PSD Bihor Ioan Mang şi de preşedintele PLR Bihor Octavian Bot, că primarul Oradiei este "un trădător" avid "de carieră, de putere".

Declarațiile au fost făcute în contextul în care fostul liberal a fost întrebat de jurnalişti ce opinie are despre primarul Oradiei, pe care altă dată îl aprecia atât pentru felul în care conduce oraşul, cât şi pentru modul în care a condus judeţul Bihor ca prefect şi Secretaritul General al Guvernului în perioada când el era prim ministru. "Având în vedere că în politică nu există recunoştinţă, nu mă aşteptam la ceva, nu mă miră, să-l lăsăm pe Bolojan...", a spus Tăriceanu.

"Ilie Bolojan este un trădător, un trădător faţă de liberalism. Eu cred că în politică ataşamentul nu trebuie să fie faţă de persoane, ci faţă de idei şi principii, şi la capitolul acesta Bolojan e un repetent. În loc să fie consecvent cu nişte idei politice şi cu valorile liberalismului, el a făcut altă alegere, de carieră, de putere", a spus Tăriceanu, supărat că Bolojan a rămas în PNL şi nu a trecut la PLR.

Liderul Partidului Liberal Reformator se află vineri într-o vizită electorală la Oradea, unde mai are programată o întâlnire cu membrii PLR şi PSD, la Filarmonică.

Contactat de BIHOREANUL şi solicitat să comenteze sau să explice schimbarea de atitudine a lui Călin Popescu Tăriceanu faţă de el, primarul Ilie Bolojan a refuzat să comenteze. "Ce să spun eu acum, dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat de trei săptămâni părerea despre mine? Să fac şi eu ca dumnealui? Nu fac", a spus Bolojan.