Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor rămâne suspendat din funcţie. Luni, Adrian Dume a fost citat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că ancheta în cazul său a fost extinsă pentru o nouă învinuire de fals.

Managerului i se impută semnarea unor dispoziţii de plată în baza unor deconturi fictive, în cadrul unor noi dosare de finanţare măsluite descoperite de anchetatori, similare cu cele pentru care a fost inculpat şi arestat anul trecut, pe 30 noiembrie.

Totodată, Dume a primit interdicţia de a părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile şi de a reveni în funcţia de director, în exercitarea căreia, spun procurorii, a comis toate infracţiunile pentru care este anchetat.

Noua măsură preventivă dispusă în cazul fostului director al CJCPCT Bihor a fost comunicată şi Consiliului Judeţean Bihor.

"S-a luat act de informarea DNA, emisă cu data de 13 ianuarie, prin care ni se comunică faptul că Dume are interdicţia de a părăsi ţara şi de a-şi relua funcţia. Cu aceeaşi dată, s-a şi emis o nouă dispoziţie de suspendare a contractului de management până la încetarea interdicţiei", a declarat BIHOREANULUI Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Asta pentru că, în lipsa unei informări din partea procurorilor DNA, legat de situaţia managerului, pe 8 ianuarie, preşedintele CJ, Cornel Popa, a semnat o dispoziţie prin care constata că directorului CJCPCT Bihor i-a încetat starea de arest preventiv şi, ca urmare, îşi poate relua funcţia din care fusese suspendat pe 30 noiembrie anul trecut, în momentul arestării.

"În acelaşi timp, conducerea CJ Bihor a solicitat Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea să comunice dacă managerul are vreo interdicţie legală de a deţine o funcţie publică, răspunsul venind prin adresa care ne-a fost transmisă pe 13 ianuarie", a mai spus Jacan.