Ceauşescu ne-a lăsat nişte şarade pe care nu le vom dezlega în veci. Ne-a băgat pe toţi în blocuri, deşi e clar că românul nu ştie, nu poate şi nu vrea să trăiască în condomeniu. Sistemul de termoficare centralizat a fost astfel conceput încât practic e imposibil să faci o contorizare corectă.

Când s-a decis cumpărarea noii centrale pe gaz, mulţi orădeni s-au opus, cerând să se treacă la centrale de apartament. De teamă să nu-şi piardă muşteriii racordaţi la CET, primarul a comis un abuz interzicând celor de la case să se branşeze la gaz. Lumea s-a revoltat, şi pe bună dreptate.

Acum, după ce lucrurile s-au mai calmat şi reţeaua de termoficare e în mare parte înlocuită, aceeaşi Primărie constată că nu-i prea rentabil să încălzeşti casele prin reţeaua de termoficare. Deci la loc comanda: acum locatarii sunt obligaţi să se debranşeze, şi încă repede!

N-ar fi exclus că aceiaşi care îl blamau pe Bolojan pentru monopolul CET-ului să îl suduie acum pentru că-i obligă pe concetăţeni să se branşeze la gaz. Asta pentru că o asemenea racordare costă cel puţin 2.000 de euro pe gospodărie.

Să ne imaginăm ce haos ar fi dacă s-ar trece la centralele de apartament în blocuri. Unii ar avea bani să se racordeze, alţii nu, reţeaua ar fi complet dezechilibrată. Ar mai urma ca UE să interzică centralele de apartament pe motiv de poluare şi circul ar fi garantat. Din ceruri, Ceauşescu rosteşte: "Încurcă-i, drace!"...