După înfrângerea de luni, de acasă, din faţa celor de la BC SCM Timişoara, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au deplasat în acest sfârşit de săptămână la Piteşti, acolo unde, duminică seara, vor susţine jocul din etapa a IX-a a Ligii Naţionale.

Elevii antrenorului Cristian Achim vor întâlni tocmai echipa de pe primul loc, BCMU FC Argeş, revelaţia începutului de sezon competiţional, cea care în primele opt etape a obţinut şase victorii şi a suferit doar două înfrângeri.

Bihorenii se prezintă la acest joc cu moralul la pământ, după ce la începutul acestei săptămâni au înregistrat al patrulea eşec din actuala stagiune, însă acest eşec vine şi după un joc foarte slab făcut de "roş-albaştri", fapt care l-a făcut pe antrenorul Cristian Achim că sunt probleme "umane" între componenţii echipei sale.

Rămâne de văzut acum cum tehnicianul orădean a reuşit să-şi motiveze elevii pentru acestă confruntare dificilă de la Piteşti, programată de la ora 20 şi transmisă în direct de Digi Sport.

Meciul BCMU FC Argeş – CSM CSU Oradea va fi arbitrat de Bogdan Podar, Alin Faur şi Cristian Trofim, în timp ce Tiberiu Rist a fost desemnat comisar din partea Federaţiei Române de Baschet pentru acest joc.

În primele partide ale etapei a 9-a din Liga Naţională de baschet masculin, U BT Cluj s-a impus în deplasare, cu scorul de 105-94, pe terenul formaţiei SCM U Craiova, iar la Sibiu, echipa locală BC CSU  a dispus cu 91-59 de BC Mureş Tg. Mureş.